måndag 29 juni 2009

Sommarlov!



Under semestern råder symaskinsbojkott. Det enda pyssel som kommer under mina fingrar är yo-yos. Perfekt om man har mycket tyglappar man inte vet vad man ska göra av liggande, men nu är istället frågan vad jag ska göra med alla yo-yos. Tips emottages tacksamt!

Först ut ett hårband till bönans ettårsdag (egentligen fånigt med hårband på så små, men eftersom bönans pappa tyckte att hennes vanliga backslick fick henne se ut som Maria Abrahamsson tycktes hårband vara den enda lösningen).



Hårband med yoyos och hårband au naturel.

måndag 15 juni 2009

Arga lappen



Fick mitt livs första arga lapp häromdagen. Välförtjänt. Bönan håller på att gnaga sönder sin vagn så medan vi packade inför semestern snodde jag i all hast ihop ett bitskydd. Sedan fick jag massa annat att stå i så det tog en liten stund innan jag hann hamra i knapparna. Den som skrivit lappen undrade vad det var för idiot som spikade klockan 23.30 en vardagskväll. Det var jag det. Skäms som en hund så om min arga granne läser detta: förlåt!



Bitskydd till Bugaboo i vaxduk från Reprodepot. Fodrat med svart manchester. Rosa snedslå från Bibbis textil. (Ursäkta de fula bilderna - bitskyddet är redan flitigt använt och ganska skrynkligt).

måndag 8 juni 2009

Hemma!

Har haft en fantastisk minisemester. Tre dagar i Rom var alldeles perfekt. Barnvänlig mat och promenadavstånd överallt. Bönan stormtrivdes med all uppmärksamhet hon fick av de barnkära italienarna och med barnvagn hade man en gräddfil in på museerna. Det enda som var besvärligt var att det blev mycket vagnsittande, men vi lyckades hitta några platser där bönan kunde krypa runt.



Sommarjackan/kimomon invigs i Vatikanmuseets antika porträttsamling.



De prickiga byxorna var nästan svarta efter en halvtimmes lek på Peterskyrkans golv.